به گزارش اروم نیوز، حسین سپهری در جلسه با همکاران معاونت توسعه و برنامه ریزی سازمان با اشاره به نقش موثر معاونت برنامه ریزی در توسعه استان، وظایف این معاونت را از مهمترین و موثرترین وظایف سازمان دانست و اظهار کرد: سایر بخش ها مثل بودجه، فنی و آمار همانند چرخ دهنده هایی حول محور برنامه ریزی به حرکت درآیند و بخش بودجه، فنی و آمار باید در خدمت برنامه ریزی قرار گیرند. وی تاکید کرد: بدون برنامه ریزی سایر بخش ها راهی پیش نخواهند برد.
وی در ادامه به شرح وظایف معاونت برنامه ریزی پرداخت و به تعیین شرح وظیفه برای تک تک همکاران این معاونت جهت خروجی مثبت تاکید کرد.
سپهری نسبت به عملکرد کارگروه ها، بخش های آموزش و پژوهش و تبصره ۱۸ و نقش کم رنگ برنامه ریزی انتقادهایی ایفاد نمود و رویکرد برنامه ریزی و توسعه استان، با توجه اسناد بالادستی برنامه توسعه پنجساله و آمایش سرزمین و با در نظر گرفتن مسائل و مشکلات استان را تبیین نمود.
وی تصریح کرد: اجرای آموزش های کاربردی در جهت توانمندی بدنه کارشناسی دستگاههای اجرایی و آموزش مدیران دستگاهها ضروری است و باید از اجرای آموزش های غیرکاربردی و با هدف صدور گواهینامه و نمره ارزشیابی خودداری گردد.
سپهری در خصوص برنامه های پژوهشی اظهار نمود: پژوهش ها باید کاربردی و فناورانه و در راستای حل مشکلات استان باشد و تاکید کرد: از تعدد موضوعات پژوهشی خودداری و حداکثر یک موضوع در راستای حل یک معضل اساسی استان یا طرح های دانش بنیان و یا طرح های پژوهشی و اشتغالزایی دارای ارزش افزوده مورد تاکید قرار گیرد.
وی افزود: نباید اعتبارات پژوهشی صرف پژوهش های توصیفی که برای نگهداری در کتابخانه ها منجر می شود هزینه شود و در این راستا کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان با حساسیت بیشتری دنبال خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان از نحوه عملکرد کارگروه تبصره ۱۸ انتقاد نمود و تاکید کرد که ظرفیت های ایجاد شده در این تبصره باید منجر به اشتغال مولد و رفع موانع تولید و کمک به جذب سرمایه گذار و توسعه استان شود.
سپهری تهیه و تدوین سند توسعه استان و تهیه سند توسعه ۱۹ شهرستان استان را از برنامه های مهم این معاونت دانست و همچنین تهیه و تدوین شاخص های توزیع عادلانه منابع، ارتقا شاخص های توسعه استان، بازنگری سند آمایش استان، ارتقای شاخص های بهره وری، سیاست گذاری جهت جذب سرمایه گذار بخش خصوصی، مشارکت های عمومی-خصوصی، آسیب شناسی عقب ماندگی ها و رتبه بسیار پایین استان در شاخص های توسعه استان و در نهایت سیاست گذاری و برنامه ریزی جهت نیل به رشد اقتصادی تکلیف شده به استان را از جمله وظایفی برشمرد که می بایست توسط معاونت برنامه ریزی سازمان مورد پیگیری و انجام قرار گیرد و موضوعات یاد شده نیز هر دو هفته یکبار جهت ارزیابی و خروجی عملکرد معاونت طی جلسه ای مورد پیگیری قرار گیرد.