عزیز امانی در گفت و گو با اروم نیوز، اظهار داشت: بیشترین میزان تولید قارچ خوراکی در شهرستان ارومیه است.
وی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت تولید قارچ خوراکی در آذربایجان غربی ۱۴٫۵ هکتار است، افزود: شهرهای ارومیه، سردشت، پلدشت، شاهین دژ، نقده و خوی بیشترین سطح زیر کشت قارچ خوراکی در استان را دارند.
مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، گفت: متقاضیان سرمایه گذاری برای کشت محصولات گلخانه ای در جهت بالا بردن کیفیت محصولات و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی حمایت میشوند.
امانی با اشاره به رویش قارچهای سمی همزمان با فصل بهار و گرایش مردم به استفاده از این قارچها هشدار داد و اظهار داشت: تشخیص قارچهای وحشی سمی و غیر سمی بسیار سخت است بنابراین بهترین راه برای جلوگیری از این نوع مسمومیت، مصرف نکردن قارچهای وحشی است.
وی با بیان اینکه قارچهای خوراکی پرمصرف شامل قارچهای دکمهای، صدفی هستند که در اکثر مناطق میرویند، افزود: شناخت قارچ سمی از خوراکی به آگاهی دقیق و علمی نیاز دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، بیان کرد: برخی مشخصات زیست شناختی در تمایز قارچ سمی از خوراکی نقش ویژهای دارند، آگاهی از این خصوصیات برای مردم عادی امکان پذیر نبوده و نیازمند کارهای ازمایشگاهی است.
امانی تاکید کرد: هموطنان از مصرف خودسرانه و غیر کارشناسانه قارچهای موجود در طبیعت خودداری کرده و به خاطر یک وعده مصرف قارچ زندگی خود و خانواده خود را به خطر نیندازند و قارچهای بستهبندیشده موجود در بازار بهترین گزینه جهت مصرف است.
وی، با اشاره به اینکه توزیع قارچهای سمی و خوراکی در مناطق جغرافیایی مجزا از یکدیگر نیست، اضافه کرد: در اکثر مناطق استان هم قارچ خوراکی و هم قارچ سمی وجود دارد؛ ولی اکثر قارچهای سمی، در مناطق جنگلی و چمنزارها رشد میکند.
انتهای پیام /