تاریخ : چهارشنبه, ۲۲ اردیبهشت , ۱۴۰۰
2

غذاهای محلی کیش در تور کیش  

  • کد خبر : 325638
  • 09 خرداد 1398 - 9:24
غذاهای محلی کیش در تور کیش  

جزیره کیش از جمله مناطق گرمسیر و زیبای ایران است که توجه هر گردشگری را به جهت آرامش و زیبایی که در خود دارد، به خود جلب می‌نماید. تجربه خوردن غذاهای ناب محلی هر منطقه، مسافران را بیش از پیش بر فضای گردشگری آشنا می‌سازد.

به گزارش اروم نیوز، جزیره کیش از جمله مناطق گرمسیر و زیبای ایران است که توجه هر گردشگری را به جهت آرامش و زیبایی که در خود دارد، به خود جلب می‌نماید. تجربه خوردن غذاهای ناب محلی هر منطقه، مسافران را بیش از پیش بر فضای گردشگری آشنا می‌سازد.

در واقع پخت غذاهای محلی در تور کیش جزئی از زیرمجموعه های فرهنگ و سنت دیاری است که ما به انجا سفر می‌کنیم. مردمان بومی جزیره کیش نیز آداب طبخ و پخت غذاهای سنتی مختص به خود را داشته که دانستن آن می‌تواند به توشه آگاهی ما بیافزاید. در نتیجه یکی از تجربه‌های لذتبخش سفر به جزیره کیش خوردن غذاهای ناب محلی و لذیذ این خطه از ایران است که در ادامه به شرح آن می‌پردازیم.

غذاهای بومی کیش

کیشوندان اصیل جزیره کیش تلفیقی از مردمان جنوب ایران و عرب‌های ایرانی هستند. در نتیجه از تاثیر طبخ و رایحه غذاهای عربی در این سرزمین نبایستی چشم پوشاند. موقعیت جغرافیایی جزیره کیش و اقلیم گرمسیر آن به مراتب باعث به وجود آمدن ذائقه گرم و تند می‌شود. به همین استقاده از ادویه‌های متنوع و خوشرنگ، خاصیت طبخ غذاهای محلی کیش است. علاوه بر آن به جهت دریای نیلگون آبی، غذاهای دریایی نیز از استقبال ویژه‌ای برخوردار هستند.

غذاهای محلی کیش عبارتند از؛

برنج مجبوس، محمر، مرگوگ، سمک مشوی، قلیه ماهی، هریسه، مضروبه، بریانی، عیش سوکه، مرق لحج، مرق سمچ.

برنج مجبوس

از جمله غذاهای محلی کیش، برنج مجبوس است. طبیعتا برنج با هر غذایی هماهنگ است و حتی در مهمانی‌ها و جشن‌ها نیز از آن استفاده می‌شود. برنج مجبوس نیز به جهت طعم و عطری که دارد در تمامی رستوران‌های سنتی، مهمانی ها، عروسی‌ها در وعده‌های غذایی تدارک داده می‌شود. در طرز تهیه این نوع برنج از ادوایه‌ها و سبزیجات معطر مانند پیاز، گوجه فرنگی، رازیانه، زیره، گشنیز، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و دیگر ادویه‌های رایحه دار استفاده می‌شود که تفاوت آن را با دیگر برنج های اصیل ایرانی روشن می‌کند. معمولا این نوع برنج با کباب، گوشت و ماهی سرو می‌شود.

محمر

از دیگر انواع غذاهای محلی کیش، محمر یا برنج شکری است. همانطور که از نامش پیداست، محمر یک غذای شیرین است و اگر دوستدار غذاهای شیرین هستید، می توانید از خوردن محمر لذت ببرید. اغلب محمر را با ماهی میل می‌کنند به جهت انکه محمر خوراکی گرم بوده و می‌تواند از سردی ماهی برای مزاج فرد بکاهد.

مرگوگ

مرگوگ در تور کیش غذای سنگینی است که می تواند شما را برای ساعتها سیر نگه دارد. از جمله غذاهای محلی کیش که ادویه‌ها و سبزیجات خوش طعم جنوب در ان ترکیب می شود. گفتنی است که مرگوگ غذایی بسیار مقوی و پرخاصیت است.

مجبوس لحم

از جمله غذاهای شیک و رسمی برای میهمانی‌ها و پذیرایی در مراسم های باشکوه در تور ارزان کیش ، مجبوس لحم است. گفتنی است که از این غذا در اعیاد نیز استفاده می‌شود. مجبوس لحم که جزو غذاهای لذیذ و غذاهای محلی کیش است به سه طریق سرو می‌شود؛ با گوشت، با ماهی و با مرغ. ادویه‌های خوش بو و خوش طعم عربی در پخت این غذای رسمی، بسیار موثر است و در واقع چاشنی باعث طعم‌دار شدن این نوع غذا می‌شود.

سمک مشوی

سمک مشوی از جمله غذاهای عربی است. ماهی کبابی و یا ماهی سرخ شده را سمک مشوی می‌نامند که در پخت ان از ادویه‌های خوشبو عربی استفاده می‌شود.

قلیه ماهی

به گزارش سفر باتو ، لذیذترین غذای جزیره کیش، قلیه ماهی است. در واقع می‌توان گفت قلیه ماهی با هر ذائقه و سلیقه‌ای هماهنگ است و می‌توان آن را جزء ارجح‌ترین غذاهای محلی کیش دانست. سبزی‌های معطر و خوشمزه به همراه ماهی همراه با چاشنی‌های دیگر جزء مواد اولیه در پخت این غذا است.

مضروبه

از دیگر انواع غذاهای محلی کیش، مضروبه است که از ترکیب ماهی، سیر و سبزیجات جنوب تهیه می‌شود.

هریسه

هریسه نوعی حلیم ویژه‌ای است که در جنوب و در جزیره کیش طبخ می‌شود. در این نوع حلیم کشمش، جو دوسر، شیر ترکیب شده و مواد غذایی پر خاصیتی است که اغلب در وعده صبحانه و عصرانه استفاده می‌شود. بیشتر بخوانید: ساحل رویایی مرجانی کیش در تور کیش

خبیصه

از جمله شیرینی‌هایی که در جنوب و در جزیره کیش صرف می‌شود، حلوای محلی است. در پخت این حلوا از هل و زعفران نیز استفاده شده و اغلب در میهمانی‌ها و حتی عروسی ها نیز پخته و سرو می‌شود.

خبز بریزه

خبز بریزه از جمله نان‌ها و غذاهای محلی کیش است که برای پخت آن از تنور استفاده می‌کنند. گفتنی است که در پخت این نان از روغن حیوانی استفاده می‌شود که بسیار مقوی و پرخاصیت است.

قهوه محلی

قهوه محلی اغلب در شهر حریره مردمان عرب زبان یافت می‌شود. این نوع قهوه در میان مردمان بومی عرب زبان بسیار مطلوب بوده و به جهت پذیرایی از مهمانان خود، قهوه محلی همراه با شیرینی های سنتی سرو می‌کنند. دانه‌های خام قهوه را تفت داده و آن را آسیاب می‌کنند و در نهایت با میخک و هل به رایحه‌ی آن می‌افزایند. قهوه محلی جزء آداب و رسوم پذیرایی در میان مردمان بومی جزیره کیش است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://uromnews.ir/?p=325638

برچسب ها

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.