جلیل جباری در گفت و گو با خبرنگار اروم نیوز گفت: نگهداری و حفاظت از بناهای تاریخی وظیفه همگان است و در راستای حفاظت از بناهای تاریخی رسانه ها مهم ترین نقش و کمک را دارند.
وی افزود: از سالهای گذشته مطالعات کامل آسیب شناسی پل قلعه جوق انجام گرفته و بسترسازی سفره های زیرین پل در راستای حفاظت از این سفره ها انجام گرفته است.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجان غربی، خاطرنشان کرد: سیل سبب تخریب و فرسایش پایه های زیرین پل شده که این عامل زمینه ای برای تخریب پایه های اصلی پل بود.
وی، در خصوص عملیات قبلی انجام شده جهت احیای پل قلعه جوق تصریح کرد: در سال 94 پی پل حدود 250 متر مکعب با سنگ ها مشابه معدنی تا سطح رودخانه بسترسازی و پی ریزی شد که این عمل بالغ بر 150 میلیون تومان هزینه در پی داشت.
وی افزود: شرایط آب و هوایی میزان بار ش ها و سطح زیاد آب رودخانه مانع از ادامه فعالیت و مرمت سازی پیمانکاران شده بود.
این مقام مسئول با اشاره به آغاز فصل دوم عملیات مرمت گفت: فاز دوم عملیات شامل احداث پایه های سنگی و جداره های پل درابعادی به طول 7 متر عرض 3 و ارتفاع 2 متر در حال انجام و اعتباری بالغ بر 130 میلیون تومان مورد نیاز جهت این فعالیت می باشد.
جباری، اظهار داشت: فاز سوم و پایانی این پل بزودی آغاز خواهد شد که طی رایزنی های انجام شده اعتباری بالغ بر 150 میلیون تومان نیازمند این عملیات بوده که از اعتبارات ملی و ستاد بحران تامین خواهد شد.
وی با اشاره به دیگر عملیات مرمتی آثار باستانی گفت: 50 ابنیه تاریخی در حال مرمت و حفاظت مستمر هستند که خانه کبیری، بازار خوی، بازار ارومیه راسته زرگران، سرای نوبخت، خانه چوبی، پل حسنلو و قره کلیسا از جمله این ابنیه و آثار به شمار می روند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی، تصریح کرد: ساماندهی چشمه عین الروم ،قلعه بسطام کلیسای ریحان آباد و گرد آباد برای اولین بار مورد مرمت و حفاظت قرار گرفته اند.
انتهای پیام/