به گزارش ارومنیوز، روز گذشته و همزمان با دهه مبارکه فجر، استاندار آذربایجانغربی به همراه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان و فرماندار ارومیه، با حضور در چند واحد تولیدی و صنعتی ضمن بازدید از قسمتهای مختلف این واحدها، خط تولید برخی از آنها را افتتاح کردند.
* شرکت آب گوهر آفرینش
مقصد اول افتتاح و رونماییهای صنعتی و تولیدی استان، شرکت آب گوهر آفرینش بود. این شرکت با هدف تولید محصولات و قطعات پلاستیکی با ظرفیت بیش از 280 تن آغاز بهکار کرده و سرمایه مورد نیاز برای افتتاح این واحد تولیدی 11 میلیارد ریال بوده است.
مهدی خیروری مدیر این شرکت بود که در حاشیه این افتتاح در گفتوگو با خبرنگاران، گفت: این واحد صنعتی از 6 ماه گذشته آغاز به فعالیت کرده و در نظر دارد لوله و اتصالات پلاستیکی مورد نیاز آبیاری تحت فشار استان را تامین کند.
وی ادامه داد: اکنون ظرفیت این واحد تولیدی 280 تن در سال است اما با گذشت زمان و افزایش فعالیتها درصدد هستیم به 32 تن افزایش داشته باشیم.
خیروری خاطرنشان کرد: با افتتاح این واحد صنعتی موجب اشتغالزایی برای 10 نفر شدهایم و با پیشرفت فعالیتها، این تعداد نیز افزایش خواهد داشت.
وی تصریح کرد: در صدد هستیم علاوه بر تامین مایحتاج مورد نیاز بازارهای داخلی، بازارهای خارجی از جمله آذربایجان و گرجستان را نیز پوشش دهیم.
* شرکت آترا ارتوپد
مقصد بعدی شرکت آترا ارتوپد بود که از توسعه و پیشرفت این واحد بازدید شده و از ستهای جراحی و ارتوپدی رونمایی شد.
در این واحد صنعتی 142 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و موجب اشتغال زایی 70 نفر شده است.
گفتنی است این واحد با این پیشرفت و توسعه قادر به تولید سالانه 300 هزار عدد ست جراحی و ارتوپدی خواهد بود.
* شرکت خمیر آوران تُرک ارومیه
مقدصد بعدی این بازدیدها و افتتاحها، شرکتی با سرمایهگذاری خارجی بود. واحد تولید صنایع غذایی تُنتی واحد تولیدی با سرمایه 20 میلیارد ریالی و با ظرفیتی سالانه تولید 500 تنی موجب اشتغال 50 نفر شده است.
حسین عرفان، در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: برای ایجاد و افتتاح این واحد تولیدی یک میلیون دلار هزینه شده و در حال حاضر 13 محصول متفاوت در این واحد تولید شده در ظرف 3 ماه آینده به 25 نوع می رسانیم.
وی ادامه داد: اکنون 25 نفر در این واحد مشغول بکار است و با سرمایه گذاری بیشتر در این واحد اشتغالزایی را به 90 تا 100 نفر میرسانیم.
استاندار آذربایجانغربی نیز با بیان اینکه این واحد تولیدی میتواند شروع خوبی برای جذب گردشگران خارجی باشد، گفت: یکی از مهمترین بحثها در اشتغالزایی و ریشهکن کردن بیکاری جذب سرمایهگداران خارجی است. در ایران نیز ظرفیتهای بسیار زیادی در رابطه با صنایع غذایی داریم که خود میتواند عامل مناسبی برای جذب گردشگران باشد.
وی با توصیه به کارخانه دادان و صاحبان واحدهای تولیدی افزود: صاحبان واحدهای تولیدی باید جذب سرمایهگذاران خارجی را در اولویت قرار دهند تا هم در بازار فروش پیشرفت داشته باشند و هم موجب افزایش اشتغالزایی در استان شوند.
* شرکت آذر محرکه ارومیه
این واحد تنها واحدی بود که امروز با حضور استاندار آذربایجان غربی کلنگزنی شد.
این واحد تولیدی با سرمایه اولیه 182 میلیارد ریال موجب اشتغال 137 نفر شده و قادر است سالانه 5 هزار دستگاه کامیونت با ظرفیت 3.5 تا کمتر از 6 تن تولید کند.
آیدین حقیقتطلب در حاشیه این کلنگ زنی در جمع خبرنگاران گفت: در ابتدای کار و طی امورات اولیه و اداری 137 نفر شاغل خواهند شد و با گدشت زمان وپیشرفت در کار به 900 تا1200 نفر خواهیم رساند.
وی افزود: این واحد ظرفیت تولید 5 هزار تا 12 هزار خودرو در سال را دارد.
مدیرعامل شرکت آذر محرک ارومیه افزود: با پیشرفت کار بهسوی صادرات پیش خواهیم یافت و تمام بازارهای آسیای میانه و عراق و خط تولید افغانستان را در اختیار خواهیم داشت.
وحدت طلب افزود: 10 الی 12 درصد مواد مورد نیاز از بازار های داخلی است و با گذشت زمان آن را به 20 تا 35 درصد می رسانیم.
وی خاطرنشان کرد: سرمایه مورد نیاز اولیه 350 میلیارد ریال است و با پیشرفت به 700 میلیارد ریال نیاز خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت آذر محرک ارومیه عنوان کرد: این خودرو دو کابین دنده اتوماتیک و دو دیفرانسل است و قیمت داخلی آن 42 میلیون تومان خواهد بود.
وی تاکید کرد: اولین خودروی دو کابین است که در کشور 2 تن بارخور است و قدرت موتور آن 160 اسب بخار بوده و مابه التفاوت قیمت دنده اتوماتیک و دستی آن 5 میلیون خواهد بود.
* سرام نمای آذربایجان
واحد تولیدی پکیج شوفاژ دیواری با سرمایه 200 میلیارد ریالی از محصول پکیج با طراحی داخلی رونمایی و آموزشگاه مرجع را افتتاح کرد.
این واحد ظرفیت تولید سالانه 20 هزار دستگاه پکیج را داشته و موجب اشتغال 35 نفر شده است.
* رونان اشترودل آذربایجان
واحد تولیدی رونان اشترودل آذربایجان با هدف تولید انواع غذاهای آماده و نیمه آماده غیرکنسروی با اعتباری بالغ بر10 میلیارد ریال موجب اشتغال 15 نفر شده و قابلیت تولید سالانه 340 تن را دارد.
* رخش تریلر
بزرگترین کانکس متحرک اورژانس و نخستین کانکس بازشونده داروخانه سیار در کشور در شرکت رخشتریلر با سرمایه مجوز 300 میلیارد ریال، اشتغال 60 نفر و ظرفیت تولید هزار دستگاه در سال در ارومیه رونمایی شد.
در مراسم بهرهبرداری از این کانکس، محمدمهدی شهریاری استاندار آذربایجانغربی گفت: امید داریم با مساعد کردن زمینههای رونق اقتصادی استان موجبات پیشرفت اقتصادی و اشتغال را بهبود بخشیم.
شهریاری افزود: آذربایجان غربی دارای هزاران کیلومتر مرز با سه کشور همسایه است و پس باید مبادلاتمان را با استان های اطراف افزایش دهیم تا به درک مشترکی رسیده و در راستای پیشرفت اقتصادی گام برداریم.
وی با انتقاد از برخی مدیران استانی تصریح کرد: در این رابطه لازم است که برخی مدیران آذربایجانغربی از اتاقهای کار خود خارج شده و به حل مشکلات کمک کنند چون باید دلسوزی لازم نسبت به حل مشکلات به ظاهر کوچک را داشته باشند.
استاندار آذربایجانغربی افزود: بیشک برخی مشکلات کوچک، ماهها کار واحد تولیدی را مختل میکنند که مدیران باید نسبت به رفع آن مشکلات اهتمام جدی داشته باشند.
وی با بیان اینکه برخی واحدهای تولیدی کشور، با وجود فعال بودن با مشکلات فراوانی دست به گریبان هستند اظهار کرد: متاسفانه مسئله رکود ضربه فراوانی به واحدهای تولیدی زده و سبب ایجاد خلل در روند تولید کرده است.
شهریاری با ابراز خرسندی از اینکه هماینک ابرطرح نوسازی صنعت حمل و نقل درون و برون شهری با دستور وزارت صنعت، معدن و تجارت آغاز شده است گفت: در این رابطه متاسفانه بیشتر ناوگان حمل و نقل درون و برون شهری کشور فرسوده بوده و حتی برخی خودروها عمر 70 ساله دارند که علاوه بر مصرف سوخت بسیار، سبب آلودگی محیط زیست شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه تیم اقتصادی دولت، مشکلات بزرگ اقتصادی را رصد میکند بیان کرد: علاوه بر آن، دولت به مسئله نوسازی بافتهای فرسوده نیز توجه ویژه داشته و در این رابطه زمین رایگان در اختیار اداره مسکن قرار داده تا مجموعهای ساخته شود و مردم بتوانند از آن استفاده کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی نیز گفت: ۳۳۰ فقره مجوز صنعتی طی ۱۰ ماهه سالجاری صادر شده است که با اینکار برای ۵۰۰۰ نفر اشتغالزایی شده است.
وی افزود: طی ۱۰ ماهه سالجاری ۱۵۰ پروانه بهره برداری نیز با سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیارد تومان صادر شده است که با اینکار برای ۱۴۰۰ نفر اشتغالزایی شده است.
اسکندری خاطر نشان کرد: در بخش معدن نیز ۹۰ پروانه اکتشاف با اشتغال ۵۰۰ نفر صادر شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی تاکید کرد: ۲۱ طرح در ۷ شهرستان با سرمایه گذاری ۱۱۵ میلیارد تومانی اجرا شده است که با اینکار برای ۵۷۰ نفر اشتغالزایی شده است.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر این طرح ها مربوط به محصولات پلاستیکی، مواد غذایی سنگ بری و محصولات بتنی است.
* ایران پاش
آخرین واحد تولیدی در جریان بازدیدهای استاندار و هیات همراه، واحد تولیدی صنعتی ایران پاش بود.
این واحد با سرمایه مجوز 110 میلیارد ریالی ظرفیت تولید سالانه 6 هزار تن مخازن پیوسته پلی اتیلن را دارد و موجب اشتغال 60 نفر شده است.
در جریان این بازدید بزرگترین قایق پلیاتیلن جهان توسط شرکت ایرانپاش در ارومیه نیز رونمایی شد.
انتهای پیام/